28 april 2020
17:30

Solängen BK Juniorer

Referat: Mölnlycke IF 1 - Solängen BK Juniorer

Idag var en sådan dag där allt skulle gå emot oss. De skulle dyka upp hinder efter hinder men vi visar en otrolig styrka och kämpar oss igenom dessa hinder på ett fantatiskt sätt fram tills vi inte orkar mer och hemmalaget går från ledning med 5-4 till ett slutresultat som stannar på 7-4, vilket inte speglar matchbilden.

Första uppförsbacken kommer redan efter en minut. Hemmalaget tar ledningen med 1-0 efter de kommer förbi oss på mitten och sedan kommer runt på kanten och slår in den i boxen där deras spelare gör ett riktigt bra avslut, fast att vi sagt att vi ska vara med från start och vinna första duellen. 1-0 till hemmalaget och vi känner att vi måste få igång spelarna. Detta tar dagens lagkapten Rasmus N, övriga laget och ledare tag i och vi börjar spela bättre direkt.

Det tar bara till den 9:e minut innan Simon AG slår en inläggsfrispark som skarvas av våra motståndare mot deras målvakt. Där dyker notoriske målskytten Bleon upp och kvitterar(1-1).

Nu blir de en jämn match där de är ett ställningskrig med rätt mycket hawaii fotboll där lagen byter chanser med varandra.

I den 17:e minuten får hemmalaget en farlig frispark efter att Simon AG dragit på sig ett gutl kort i samband med frisparken. På frisparken skjuter motståndaren hårt mot målvaktens hörn och Axel gör en kanonräddning efter att ha sätt bollen väldigt sent.

I den 20.e minuten så vinner Rasmus N bollen på mitten klockrent och frispelar Bleon som sällan gör något misstag framför mål. Ledning med 2-1 och fast våra motståndare känns större och starkare så visar vi en otrolig vilja.

Dock så slappnar vi av direkt efter målet och de kommer runt på kanten och från ingen vinkel alls får felträff vid ett inlägg som ställer Axel i målet och de är kvitterat efter en minut. Så vi får inte njuta alls av ledningen. Men de stannar in där heller! 3-2 tar bara ytterligare 1 minut och nu känns de lite oroligt i vårt lag.

Sedan så kommer en motgång när Axel får en full smäll i samband med en resning av en snål bakåtpass. Det blir lite panik på bänken eftersom detta är första matchen vi inte har tagit ut två målvakter. Axel kan så klart inte fortsätta utan de blir tejp och ispåse. Känslan säger att Isak O har målvaktsgener och får ta på sig sin brors kläder och ställa sig i målet. Tufft för honom men oj vilket kanon jobb han gör under sina 20 min i mål. Han håller nollan och räddar blandannat ett friläge med fötterna. Under tiden har vi ledare ringt och jagat en målvakt. Emin sitter i teorilektion och kan inte komma loss. Lukas L blir den första målvakt vi får tag på och han ställer upp(vilken hjälte). Samt hans föräldrar som snabbt kör honom till matchen. Tack för detta! Hjältar!

Kommer ni ihåg att jag prata om hinder och motgångar i denna match?! I den 30:e minuten vid en inläggsfrispark står Bleon kvar uppe med två utav motståndarnas backar och blir något tumult som vi från bänken inte hinner uppfatta. Domaren kommer springandes och Hildell och Rasse kommer och tar bort Bleon likadant i hemmalaget som plockar bort sin spelare. Men problemmet är att de slängs ord mot varandra och Bleon enligt domaren går över gränsen. Deras spelare får gult medan Bleon får direkt rött. Nu blir de väldigt tufft. Cirka 12 min kvar av halvleken, en man mindre och underläge. Målet nu är att ställning ska stå i paus. Så vi går ner och spelare 4-4-1. De blir några tuffa minuter där vi får springa och mestjaga boll. Detta kommer straffa oss på slutet. Men vi lyckas givetvis med målet att hålla ställningen till paus.

I halvtid gör vi förändringar och spelar 5 backlinje med väldigt väldigt offensiva ytterbackar, 3 centrala mittfältare och Jonte Back som får kämpa ensam på topp med förhoppningen om att Emanuel ska orka springa djupled från mittfältet samt att våra wingbacks i form av Pontus och Joel ska orka sköta kanterna helt för sig själva. Detta är förstås väldigt tufft. Men vi gör detta för att vi tror att vi kan vända matchen med en man mindre.

Och oj vad rätt vi hade. Vi tar över matchen

Första 20 min av andra halvlek är en styrkedemostration av ett lag med en man mindre och fått slopa sin spelidé helt. Killarna tar tag i detta helt på egen hand. Och visar en otrolig styrka och vilja att vända matchen. Det börjar med att de kommer en boll mot Jonte B som skarvar bollen till Rasse som från sin defensiva mittfältsposition har tagit riktigt bra djupledslöpning och på ett fantatiskt sätt drar sin gubbe och kvitterar efter en kanon avslut(3-3). Rasmus var en av planens bästa idag.

Sedan tar det bara en minut efter kvittering som Rasse kommer runt på kanten in i boxen och blir fälld. Solklar straff!
Hildell kliver fram och lurar målvakten i högra hörnet och lägger den iskallt i vänster. Nu hoppas vi att vi orkar stå upp. I samband med firandet av straffen får en motståndare sitt andra gula, vilket innebär rött kort och nu är de lika många spelare på varje sida med 25 min kvar.

Tyvärr för oss så höjer sig Mölnlycke IF och vi tappar lite förmodligen p.g.a trötthet. I den 70:e minuten så kvitterar hemmalaget till 4-4 efter att deras spelare är helt fri vid ett inlägg rakt framför Lukas. Och nickar den i hörnet Lukas kommer ifrån. Otagbart för Lukas. Det tar 5 min till och så tar hemmalaget ledningen med 5-4 och då känns de som luften går ur oss. Men på något sätt hittar killarna kraft igen. Och nu börjar vi bli lite mer desperata och pressa betydligt högre. Vi får ytterligare några chanser. När Rasse kommer runt på vänster kanten och slår in bollen i boxen men målvakten får den i magen. Pontus kommer runt och slår ett kanon inlägg mot bortre där Joel H inte riktigt hinner fram. Bästa läget kommer när Hildell tar sig mirakulöst förbi på vänsterkanten. Balanserar på kortlingen och drar ett skott precis utanför bortre stolpen.
Vi fortsätter att jaga kvittering men i detta så får ju hemmalaget många omställning och gör både 6-4 och 7-4 på detta.

Inte riktigt rättvist resultat. Men givetvis ska vi ta en förlust men kanske inte titta på siffrorna för mycket.

Jag vill börja med att säga att allt som vi kunde påverka idag gjorde vi bästa sätt. Vi åkte på motgång efter motgång under dagens match. Men visar en otrolig moral och tar oss igenom dessa och tar tillbaka taktpinnen. En stor eloge till alla spelare och ledare som var med idag. Dessa matcher är riktigt bra genomkörare och vårt motstånd var valdigt bra! Kul att vi står upp och visar att vi är ett riktigt bra fotbollslag och kommer vara mardröms motstånd för många lag oavsett hinder som sätts framför oss.

Dagens solar går till följande
3 Solar går till dagens lagkapten Rasse som är en gigant på planen. utöver sina poäng idag vinner han väldigt mcyket boll och är ett riktigt hot mot motståndarna.